Se och göra

Falköping bjuder på många härliga naturupplevelser och vinteraktiviteter för hela familjen. I friluftsområdet på Mösseberg ligger en av Västsveriges bästa skidanläggningar. I Falköping finns också mysiga caféer och restauranger med lokalproducerat, trevliga butiker, roliga aktiviteter, vackra vandringsleder och spännande historia.

Man och kvinna som vandrar på ett motionsspår med en fin utsikt i bakgrunden.

Foto: Tuana

Mösseberg

Mössebergsbacken har nerfarter för hela familjen och skiduthyrning finns i anslutning till backen. På Mösseberg finns även fina längdskidspår. Välj mellan konstsnöspåret som mäter upp till 2,5 kilometer eller något av natursnöspåren som prepareras i mån av snötillgång. Vill du hellre motionera utan skidor så finns det möjlighet till det på "Vintergatan" ett snöröjt vinterspår för dig som promenerar eller springer. På Mösseberg hittar du också en minidjurpark med en stor lekplats för alla barn. Parken är öppen året om med fri entré. På berget finns även utomhusgym, discgolf, grillplatser, värmestugor och omklädningsrum med bastu och dusch.

Läs mer om Mösseberg här! Länk till annan webbplats.

Mer att se och göra

I Falköpings stad mitt i Plantisparken hittar du Falbygdens museum. Där berättas spännande historier om Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. På Falbygdens Osteria Länk till annan webbplats. hittar du över 150 olika sorters ostar och andra delikatesser men även en restaurang med ostbuffé och fika. I centrum finns trevliga butiker Länk till annan webbplats., caféer och restauranger Länk till annan webbplats. med bra service. På Odenbadet kan du åka rutschkana, simma runt i virveln eller flyta på en madrass i varmbassängen.

I Stenstorp ungefär 15 km från Falköping hittar du Dalénium Science Center. Länk till annan webbplats. Här finns experiment och upplevelser för såväl stora som små. Du kan till exempel bygga med jättelego, köra skogsmaskin, prova en lastbilssimulator eller ta dig an laserbanan.

Vill du ta en paus från backen så kommer här fler tips för familjen! Länk till annan webbplats.

Hitta dina egna favoriter bland en mängd museer, utflyktsmål, aktiviteter och vandringsleder i Falköping på: www.falkoping.se/turism Länk till annan webbplats.

Delad bild där en flicka åker pulka och en kvinna som åker längdskidor.

Foto: Sebastian Streith

Hornborgasjön

Hornborgasjön ligger i ett fantastiskt natur- och kulturlandskap som förenar Skövde, Skara och Falköping. Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Området är vackert att besöka året runt. Tranorna är starkt förknippade med våren i vårt område då de kommer i tusental, men de finns även här på hösten. Här hittar du också vackra vandringsleder, härliga naturupplevelser, grillplatser, klosterruiner, trevliga caféer och restauranger med lokalproducerat. www.visithornborgasjon.se Länk till annan webbplats.

Falköping och Mössebergsbacken är en del av Västsverige: www.vastsverige.com Länk till annan webbplats.

Logo- en del av Västsverige