Discgolf

Varför inte spela en omgång discgolf på Mösseberg? Välj mellan en 9-hålsbana och en 18-hålsbana. Båda börjar vid infarten till Mössebergs Camping & Stugby.

Två personer spelar discgolf

9-hålsbanan

Är perfekt för familjen, kompisgänget eller företagsgänget. Korgarna på den här banan är blåa och av märket Latitude 64 Elite Basket. Även bra träning för den inbitna discgolfaren.

18-hålsbanan

Det här är en tävlingsbana som kräver många utmanande kast av alla de slag. Korgarna är gula av märket Latitude 64 Elite Basket. Du bör ha spelat discgolf innan för att få ut det mesta av denna bana. Det finns en Putting green vid hål 1, där man kan öva på sina puttar innan rundan. Visa hänsyn till övriga motionärer på området. Värm gärna upp på Hästgärdet där det finns plats att kasta fritt.

Du kan hyra discar på Mössebergs Camping. Länk till annan webbplats.

Spelregler

  1. Se till att banan är fri från människor och djur innan du kastar.
  2. Lotta vem som kastar först. Först att kasta på nästa korg är den som hade bäst resultat på korgen innan.
  3. Gör kastet med en stödjande fot inom ett område på 2 meter bakom utkastbrädan. Efter att discen släppts är det tillåtet att stiga över brädan.
  4. Marken framför markeringen får röras direkt efter det att discen släppts. Vid puttar (kast kortare än 10 meter från korgen) får du inte stiga över markeringen förrän du fått full balans igen.
  5. Ansats är inte tillåtet. Det är tillåtet att stiga ut med foten åt sidan.
  6. Platsen för nästa kast sker från discens främre del, som markeras med en minidisc.
  7. En disc som hamnar utanför banan måste spelas från platsen där discen passerade bangränsen. Du får markera 1 meter in på banan. Gör ett pliktkast.